Hoppa till innehåll

Ordförande har ordet

2022-05-17

Hej alla!

Ser fram emot att se er i verkligheten på KMC i juni. Jag hoppas att ni tar med er folk hemifrån, jag tror det blir en intressant dag. Som jag nämnt tidigare tar vi ett snabbt möte med RAG-T klockan 0900, se separat dagordning.

Det börjar dyka upp kurser till hösten nu när pandemin börjat ebba ut. En mycket glädjande nyhet är att Linköping nu fått godkännande att starta en egen DSTC-fakultet och kommer att vederbörligen fira detta med en DSTC-kurs vecka 42. Kursen kommer att gå onsdag till fredag så exakt datum blir således 19-21/10.

Jag ser till att uppdatera kalendariet på hemsidan med de kurser som kommit till min kännedom.

Jag fick en förfrågan från regionen att sammanställa traumaforskning inom regionen. Ingen sådan fanns att redovisa, det vore nog vettigt av oss att identifiera beforskningsbara och intressanta områden inför framtiden.

I Kalmar har våren varit lite stökig traumamässigt. För första gången någonsin är hälften av patientfallen vi skall utvärdera i traumagruppen kniv- eller skottskador. Jag kommer att vidareutbilda mig vad gäller SweTrau för att kunna sammanställa data för regionen så de av er som är ansvariga för SweTrau lokalt kommer förmodligen att få ett mail vad det lider för att lägga till mig som användare så jag kan sammanställa regionala data på hur traumapanoramat förändrats över tid.

Jag har fått en inbjudan från Vrinnevi att träffa traumagruppen där under hösten. Jag vill jättegärna komma och hälsa på er och se hur ni arbetar lokalt. Ju bättre framförhållning desto bättre så hör gärna av er om det finns möjlighet för mig att komma och träffa er under hösten så kan vi ses hos er.

Vänliga hälsningar från Kalmar,

Johan Christiansson, Ortoped, Ordförande RAG-T

2022-04-26

Hej alla!

Det börjar dra ihop sig till möte på KMC 3/6 och jag har nu klartecken från alla föreläsare. Förhoppningsvis allmänbildande och intressant.

Min plan för dagen är att själva RAG-T träffas redan klockan 0900 för ett kort möte innan första föreläsningen. (Om någon av er tycker att ni får gå upp tidigt, betänk då att jag kör från Kalmar.) Dagordning kommer senare.

Tanken är att ni gärna kan ta med er resten av er lokala traumagrupp och om andra relevanta personer från era sjukhus (Tänk beredskapssamordnare, chefer etc) vill komma med går det förstås alldeles utmärkt. Kunskap är till för att spridas. Tacksam om ni hör av er till Therése Arneving, therese.arneving@regionkalmar.se, senast 30/5 hur många som kommer så vi kan beställa mat och fika. Meddela Therése eventuella allergier.

Vi ses i juni!

Kalmar 220426

Johan Christiansson, Ortoped, RAG-T

Inbjudan Traumasymposium 3:e juni 2022

Senast uppdaterad 17 maj, 2022 av martin.lindfors@regionostergotland.se