Hoppa till innehåll

Samarbetsrum för arbetsmaterial

Grupper inom Sydöstra sjukvårdsregionen som behöver dela arbetsmaterial erbjuds att använda slutna samarbetsrum i Region Jönköpings läns webbsystem.

Observera att samarbetsrum inte ersätter publicering av mötesanteckningar, handlingsplaner och rapporter på sjukvårdsregionens webbplats. Varje grupp ansvarar för att dela med sig av sitt arbete enligt riktlinjerna för sjukvårdsregionens webbplats. Samarbetsrummet är ett komplement för att hantera internt arbetsmaterial.

Beställa samarbetsrum

Grupperna beställer samarbetsrum via folkhalsa.sjukvard@rjl.se.
Skriv ”Samarbetsrum Sydöstra sjukvårdsregionen” i mejlets ämnesrad och ange:

 • Gruppens namn
 • Administratörens namn och e-postadress
 • Medlemmarnas namn och e-postadresser
 • Eventuella behov av fler mappar för att strukturera dokumenten

Namnstandard

 • Sydöstra sjukvårdsregionen RPO barn och ungdomars hälsa
 • Sydöstra sjukvårdsregionen RSG patientsäkerhet
 • Sydöstra sjukvårdsregionen kunskapsråd diagnostik och sinnen

Bjuda in medlemmar

Den som skapar samarbetsrummet bjuder in medarbetare i Region Kalmar län och Region Östergötland via e-post. Medarbetare i Region Jönköpings län når samarbetsrummet via intranätet.

Process för externa medlemmar:

 1. Samarbetsrummets administratör (måste vara anställd i Region Jönköpings län) skickar en inbjudan till en ny extern medlem.
 2. Medlemmen får inbjudan via mejl från noreply@rjl.se, klickar på länken och registrerar ett konto hos Region Jönköpings län inom 72 timmar. Medlemmen identifierar sig med Mobilt bank-ID på sin privata mobil.
 3. Samarbetsrummets administratör får ett mejl och godkänner den nya medlemmen.
 4. Den externa medlemmen går till https://intranat.rjl.se/extern och loggar in med Mobilt bank-ID. 

Använda samarbetsrum

Medarbetare i Region Jönköpings län når samarbetsrummet via intranätet.

Externa medlemmar loggar in via https://intranat.rjl.se/extern.

Det går inte att komma in via direktlänkar till samarbetsrummet eller dokument som finns där.

Funktioner

Samarbetsrummet har enkla funktioner för:

 • Interna mötesanteckningar
 • Dela dokument
 • Forum
 • Medlemsadministration

Interna mötesanteckningar

Interna mötesanteckningar skrivs i ett formulär och visas som webbsidor. Tänk på att spara ofta. Anteckningarna går inte att exportera till ett dokument. Gruppens officiella mötesanteckningar skrivs i stället i sjukvårdsregionens wordmall och publiceras på webbplatsen.

Dela dokument

Använd knappen Ladda upp dokument för att ladda upp alla Office-dokument, pdf-filer och de vanligaste bildformaten. Dokumenten får inte vara större än 10 MB. Uppladdade dokument listas i bokstavsordning.

Uppdatera ett dokument genom att spara det lokalt, redigera dokumentet, spara ändringarna och använd funktionen Byt ut under de tre prickarna till höger.

Det finns ingen versionshantering för dokument. Var därför noga med att alltid ha en backup-version av viktiga dokument hos din egen organisation.

Forum

Bestäm om och hur gruppen vill använda trådar istället för eller som komplement till e-post. Forum kan vara lämpligt för att dokumentera interna diskussioner eller frågor och svar inom olika områden.

Medlemmar

Gruppens administratörer kan lägga till och ta bort medlemmar. För att bjuda in externa medlemmar krävs att administratören arbetar i Region Jönköpings län.

Notifiering

Medlemmar inom Region Jönköpings län kan välja vilka typer av notiser de vill ha för varje samarbetsrum via inställningar i intranätet. Externa medlemmar kan inte få notiser.

Support

Mejla folkhalsa.sjukvard@rjl.se om du har frågor om samarbetsrum.

Senast uppdaterad 14 juni, 2023 av conny.thalin@rjl.se